Mer blommor åt alla

Sammanslagning av Rydells och S-Blommor

En blomstrande resa genom generationer.

För Blomsterboda började resan till att bli Sveriges kanske mest älskade blommor redan 1912 i Gamla Stan i Stockholm. John Rydell stod i ett vackert litet stånd och sålde blommor från lokala handelsträdgårdar till alla som passerade.

Idag över 100 år senare är Blomsterboda byggt på sammanslagningen av främst Rydells Blommor och S-Blommor. Två familjeföretag där generationers arbete och erfarenhet gjort att vi varje dag stolta kan leverera förstklassiga blommor och växter till din mataffär. Och vi kan dessutom göra det i största möjliga mån med lokalodlat. Att vi säljer våra blommor och växter i just mataffären är såklart för att vi har samma drivkraft nu som då – att göra hållbara blommor mer tillgängligt för alla.  

Minds arbete ger människor
kraft att leva, det vill vi stödja!

Psykisk ohälsa är ett av vår tids stora folkhälsoproblem och självmord är den vanligaste dödsorsaken bland svenskar som ännu inte fyllt 44 år. I Sverige dör omkring 1 600 personer i självmord varje år. Under 2020 tog Mind emot ca 60 000 samtal via Självmordslinjen, men det är fortfarande bara två av tio samtal som kommer fram. Under 2020 öppnade Självmordslinjen även för samtal dygnet runt. I samband med pandemin ökade antal samtal till Självmordslinjen kraftigt och behovet av medmänskligt stöd kommer fortsätta vara stort under lång tid framöver. 

Varje samtal räknas

Blomsterbodas samarbete med Mind handlar om att Mind ska kunna ta emot fler samtal i Självmordslinjen och ge stöd till alla som behöver. Som Vänföretag bidrar vi till att rikta ljuset mot det stora behovet av resurser för att förhindra självmord.

– Vi är väldigt glada för samarbetet med Blomsterboda eftersom det gör det möjligt för oss att rekrytera fler volontärer och därmed ta emot fler samtal i Självmordslinjen, säger Karin Schulz, generalsekreterare på Mind.

 

Att jobba hos oss

Som Sveriges största odlare och leverantör av blommor till dagligvaruhandeln finns vi spridda över landet. Våra medarbetare är vår främsta styrka och tillgång. Vill du växa och utvecklas med oss och vår vision att hela Sverige ska blomma mer hållbart? 

Vilka tjänster finns på Blomsterboda?

Vi täcker hela kedjan i blommans livscykel, vilket självklart speglas i vår organisation. Odling och produktion, bukettbinderi, inköp, lager och logistik, försäljning och marknad. I vår driftsorganisation finns majoriteten av våra medarbetare, de som arbetar med att leverera våra vackra blommor och växter till butikerna. Självklart finns även tjänster inom ekonomi, IT och HR.

Lediga jobb

För att söka jobb hos oss, klicka dig vidare till vår rekryteringssida här!

Ledning

VD

Robert Lindgren

Drift

Mattias Bergquist

Ekonomi och IT

Åse Berglund

Försäljning och marknad

Mikael Hermansson

HR

Kristin Häggström

Produkt

Mikael Ullgren

Supply

Fredrik Aguilera