Njut av våra blommor och växter

Vi odlar och säljer blommor och växter så lokalt vi kan. För att våra blommor och växter ska vara fräschare, hålla längre och ha mindre miljöpåverkan. Våra odlare finns från Malmö i söder till Sundsvall i norr.

Snittblommor

Tulpaner, solrosor, liljor, blåklint eller kanske gladiolus? Vi svenskar har många favoriter. Och vi uppmuntrar våra svenska odlare att odla ännu mer svenskt. För att kunna erbjuda ett brett och spännande sortiment har vi nära samarbete med pålitliga odlare i Europa och övriga världen. Blommor från oss som inte är svenskodlade är alltid noggrant utvalda.

Växter

Pelargon, begonia, hortensia, ormbunke och monstera. Precis som med våra snittblommor uppmuntrar vi våra svenska odlare att odla ännu fler växter. De växter som vi inte kan odla i Sverige är alltid valda med största omsorg.

Krukor, vaser
och tillbehör

Vilken vas eller kruka du väljer till din växt gör stor skillnad. Det är ett enkelt sätt att få till ett uttryck eller stil som passar just dig eller ditt hem. Därför har vi ett brett sortiment från bas till nischat i alla former, färger och storlekar. Vi hoppas du kan hitta just det du vill ha i din mataffär.

Vårt bukettbinderi

I vårt eget bukettbinderi i Vallentuna görs dagligen Sveriges kanske vackraste handbundna buketter. Inspirerade av färg och form, årstider och högtider.

Närodlat och hållbart

Vår drivkraft att värna om både miljö och växtkvalitet gör att vi har hela 70 odlare spridda över hela Sverige, från Malmö i söder till Sundsvall i norr. De blommor och växter som vi inte kan odla i Sverige är noggrant utvalda.

Hållbara blommor och växter lokalt

Våra lokala odlare

Vår tulpanodling i Vallentuna är Blomsterbodas hjärta men våra övriga 70 odlare är minst lika viktiga. Många är familjeföretag där generation efter generation arbetat. Vi är stolta över dessa odlare som skapar arbetstillfällen lokalt och ser till att hantverket lever vidare i Sverige.

Odlingen i Vallentuna

Här satte familjen Rydell sin första tulpanlök redan 1952. På samma plats står nu ett av Sveriges modernaste växthus med 100% cirkulärt kretslopp. Moderniseringen av växthuset i Vallentuna har skett stegvis under 2000-talet. Bergvärmen installerades för mer än tio år sedan och 2017 övergick vi till 100% vattenodling. 2019 slöt vi cirkeln och växthuset i Vallentuna var Sveriges första tulpanodling med cirkulärt kretslopp för vattnet. 

Genom vår investering i ozonrening ligger vårt växthus i framkant med lägsta möjliga miljöpåverkan. Lökar komposteras och vattnet filtreras och återanvänds i ett slutet kretslopp. 

Hållbara blommor och växter i Vallentuna

Odlingen i Vallentuna

Augusti

1 miljon hyacinter planteras

Augusti
September-november

Hyacinterna ligger i vintervila
120 000 amaryllis planteras
Tulpaner planteras när de fått rotning

September-november
December

Sista hyacinterna skördas
Sista amaryllisarna skördas
Första tulpanerna åker in i växthuset

December
Januari-mars

11 miljoner tulpaner drivs upp

Januari-mars
April

Säsongsavslut för tulpaner

April
Maj

Vi städar hela växthuset

Maj
Juni

Växthuspersonalen binder midsommarbuketter

Juni
Juli

Semester

Juli

5 dagars garanti

Vår hållbarhetsgaranti

Vi erbjuder 5 dagars garanti på alla våra snittblommor. Snittblommor är känsliga och kräver rätt hantering och skötsel, från odling till vas. Vår ambition är att erbjuda de mest hållbara snittblommorna i Sverige. 

Är du inte nöjd, så tar du med blommorna och kvittot till butiken där du köpte dem. 

Då får du nya blommor eller pengarna tillbaka.

Blombukett i mataffär